בשנים האחרונות ועם הובלתו של ראש העיר צביקה ברוט ויודפת אפק ארזי מנכ"לית העירייה העיר בת ים עוברת מיתוג מחדש. היא זכתה בפרסי חינוך, הוקמו בה פארקים וגנים והיא מתהדרת ברצועת חוף משופצת. לצד זה, הוקמו בה בנייני מגורים יוקרתיים ופרויקטים חדשניים שמספקים דיור בר השגה ברמה גבוהה. היא נגישה לאילון, העורק הראשי של התחבורה בישראל והיא נגישה לתחנות הרכבת. בקרוב תגיע  הרכבת הקלה והיא צפויה לחצות אותה לרוחבה הישר אל הטרמינל. וגם יש בה חנייה נוחה לתושבי העיר. לצד הטרמינל נבנה חניון גדול אשר משרת את מבקרי הטרמינל.  

כתבות שפורסמו על תהליך ההתחדשות של העיר בת-ים:

כך הפכה בת ים לעיר החלומית שכולם רוצים לגור בה - מקו

בת ים מובילה בהתחדשות עירונית - Ynet

בבת ים מתחדשת, איך יראה המייקאובר? - ICE

MOBY

מובי הוא מערך של שלושה מוזיאונים הפועלים בעיר בת ים. מוזיאון בת ים לאמנות המוקדש לאמנות עכשווית, בעל המבנה העגול והייחודי, נבנה בשנת 1961, והחל משנת 2007 מציע תערוכות אמנות עכשווית, תוכניות קהילתיות וכנסים אקדמיים המלווים בפרסומים וקטלוגים שונים. המוזיאונים הנוספים, בית ריבק ובית שלום אש, מארחים את אוסף המוזיאון הנבנה ומפתחים תוכניות לפעילויות קהילה וחינוך נרחבות.

מובי מציב במרכז פעילותו את השאלות העולות ביחס לתפקיד המוזיאון במאה העשרים ואחת, כמוסד ששורשיו נטועים עם פרוץ העידן הדמוקרטי המודרני. תוך מתן במה רחבה לדיון, ייצור וייצוג של אמנות עכשווית, הגישה האוצרותית של המוזיאון מאפשרת חילופים בין אמנים, סופרים, אוצרים, מבקרים, חוקרים והציבור הרחב. המשימה האוצרותית של מובי כרוכה בהפעלה של התערוכות במוזיאון, על ידי פיתוח תוכניות המאפשרות להפוך את המוזיאון לאתר המשתנה תדיר ומעורר פולמוס


מרכז 'כלים' 

כלים הוא מרכז בינלאומי ובית למחול עכשווי. זהו מקום למחשבה, יזמות, יצירה ומחקר בתיאוריה ופרקטיקה כוריאוגרפית. כלים פועל מתוך רצון לפתח את הקשרים בין יוצר\ת, יצירה , קהל וקהילה, ולהביא אל סדר השיח את האישי, האנושי והפוליטי המתגלם בגוף.

מרכז כלים הוא מרכז מחול (המוכר ע"י משרד התרבות) ופועל בבת ים. כלים הוא מרכז ייחודי בנוף המחול בישראל: בהיותו מרחב המצמיח כוחות יוצרים חדשים בתחום המחול העכשווי ומטפח את היצירה הכוריאוגרפית העכשווית, וכן בחיבורים שהוא יוצר בין יוצרי מחול; בין פרקטיקה כוריאגרפית לבין תיאוריה של המחול העכשווי; ובין יצירה כוריאוגרפית לבין עבודה קהילתית ופדגוגית.

במסגרת פעילותו מקיים מרכז כלים תכנית דו שנתית לכוריאוגרפיה, תכנית שהות אמן (רזידנסי) , מופעי מחול ופסטיבלי מחול לקהל הרחב, סדנאות ליוצרות וליוצרים, שיתופי פעולה בינלאומיים, פרויקטים קהילתיים וחינוכיים, תכניות מחקר ותיאוריה בתחום המחול העכשווי, ועוד.

מרכז כלים פועל מתוך עניין במעורבות וקשר לסביבה, ורואה באמנים\ות מחנכים ומובילים בעיצוב סביבתם. מתוך תפיסה זו כלים יוצר מסגרות בהן כוריאוגרפים מקצועיים עובדים עם קהילות מקומיות שונות במסגרות עבודה של העצמה הדדית: עבודה עם תלמידים ותלמידות, בני ובנות נוער, קשישים וקשישות, תושבי העיר בת ים, בעלי ובעלות מוגבלויות ועוד.


הגל שלי 

הוקמה בבת-ים לפני כ-9 שנים, מתוך האמונה כי כל אחד יכול לעלות על הגל ולהצליח בחיים. עומר וירון התחברו בלימודים האקדמים והפכו לחברים הכי טובים. בין הגלים והלימודים, עלה להם הרעיון לשלב בין שתי האהבות שלהם – חינוך נוער בסיכון וגלישת גלים.

מחלום למציאות: מ- 10 נערים אותם עומר וירון הדריכו בהתנדבות במשך שנה, דרך התאהבות, התמסרות, עזיבת העבודות, לקיחת הלוואות ורכישת ציוד גלישה וביטוח – ועד היום, כאשר העמותה פועלת עם מאות קבוצות, אלפי בני נוער בסיכון, אשר מצטרפים לפעילויות שלנו מדי שנה, בחמישה מרכזים לאורך חופי ישראל – בת ים, תל אביב יפו קריית ים, חוף הכרמל וכפר-גלים.